Inițiativa cetățenească - Luna Iunie - Luna identității creștine

COMUNICAT de presă – Noiembrie 2023

Comitetul național de inițiativă al proiectului de instituire prin lege a lunii iunie ca „luna identității creștine” anunță prin această cale că în urma procesului de strângere a semnăturilor necesare pentru validarea proiectului, acestea au fost depuse și înregistrate la Camera Parlamentului României în data de 21 noiembrie 2023.

Dosarele ce cuprind listele de susținători au fost însoțite de propunerea legislativă și de expunerea de motive. Semnăturile vor fi verificate de către Curtea Constituțională pentru a determina constituționalitatea propunerii legislative. Reamintim că demersul a fost publicat în Monitorul Oficial al României, nr. 444/23.05.2023 și a fost inițiat de un grup de cetățeni români, creștini de diverse confesiuni, care s-au constituit, în condițiile legii nr. 189/1999, într-un Comitet național de inițiativă.

Mulțumim celor care s-au implicat în procesul de strângere al semnăturilor.

Recomandăm tuturor celor interesați să urmărească și să monitorizeze, mai departe, cursul evenimentelor pe website-ul oficial al inițiativei cetățenești, https://identitate-crestina.ro.

Eu am semnat! Dar tu?